Magyar lány Amerikába megy

 

Adél nyerte a CASE IH 175 éves jubileumának alkalmából megrendezett fotópályázatot. Facebookon oldalon ti is nyomon követhettétek az esélyes fotókat. A legtöbb szavazatot kapott fotó beküldője másodmagával egy amerikai álomutazáson vehetett részt a CASE IH fellegvárában.

 

 

A díjnyertes fotó

 

Adél és Tamás családi gazdálkodók, Napkoron élnek, nevelik két kislányukat, és keményen dolgoznak. Kalászost, kapás növényeket, almát és káposztát termesztenek közel 80 hektáros területen. CASE IH MX120 traktorukkal és RB464 bálázóval dolgoztak nyáron, amikor a nyertes fotó készült.

„Az esélytelenek nyugalmával készítettük a képet, és küldtem el a pályázatra. Nem gondoltam, hogy kelet-magyarországi, kisgyerekes anyukaként pont én leszek a szerencsés, és barangolhatom be a CASE IH amerikai látogatóközpontjait. Sosem repültünk még, nagyon izgatottak voltunk az utazás miatt” – mondta el Adél.

 

Adél káposzta betakarítás közben

 

December elején indult Adél és Tamás, először a Wisconsin államban található racine-i kombájn gyárat látogatták meg. A túrán részt vett még a dél-amerikai nyertes páros két argentin gazda személyében, és az észak-amerikai nyertes család. A gyárlátogatásra magyar nyelvű tolmácsot is kaptak.
A második napon Burr Ridge-et, a CASE IH kutatási és fejlesztési központját látogatták meg, a többi napot pedig Chicago nevezetességeinek látogatásával töltötték. Jártak a Willis Towerben, sétahajóztak, Adél helikoptert is vezetett, és megnézték a Winder Wonder Fest karácsonyi vásárt is.

 

Racineban és Chicagoban

 

„Köszönöm a lehetőséget a CASE IH-nak! Lehetővé tették, hogy egy ilyen kisember is eljusson a nagyvilágba, egy álmot váltottak valóra, igazi tündérmesébe csöppentem. Köszönöm azoknak, akik rám szavaztak, nélkülük nem sikerült volna. Hiszem, hogy még egy ember mellettem állt. Az Édesanyám, aki már sajnos nem lehet velünk. Egyszer megígérte, hogy részt vehetünk majd egy ilyen nagyon utazáson, és most így is lett. Nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért mindenkinek! Köszönjük CASE IH!”